“Eko-gen” na “Starom jezeru”

Prolećno doterivanje grada zahvatilo je i Staro jezero, a za lepši izgled tog dela Kikinde, tačnije za sređivanje tribina, kod nekadašnjeg olimpijskog bazena, ovoga aprila su se pobrinuli maturanti i članovi „Eko-gen“ sekcije SSŠ „Miloš Crnjanski“. Kako je navela profesorica srpskog jezika i književnosti, ali neko ko je pre 11 godina pokrenuo jedinstvenu sekciju u gradu, koja okuplja zaljubljenike u prirodu i čuvare zdrave životne okoline, Radmila Miškov, aktivnosti ekologa nisu samo na prostoru škole, već i samoga grada. Do sada su se dokazali učešćem, ali i organizacijom  akcija, u okviru kojih su radili na uređivanju životne sredine, a kako je rekla Miškov, namera je i da nastave istim tempom.

 

Motiv je lako naći, kada se voli grad u kom se živi i kada postoji realna želja da okruženje bude baš onakvo, kakvim će ga mladost pamtiti u starosti.

Maturantkinja Milica Lazić je jedna od onih koji žele da slobodno vreme provode baš na takvom mestu kao što je Staro jezero, te, kako je rekla, nije teško odvojiti par sati i posvetiti ih ulepšavanju prostora, koji je sastavni deo grada.

Akcija, koju je podržao grad, na osnovu prošlogodišnjeg projekta, počela je u devet sati i nastavljena je tokom pre podneva. Osim čišćenja, zatim čupanja trave, bez primene hemikalija, pokupljeni su otpaci, koji su plutali po obodu bazena, a planirano je i farbanje donjih stepenika tribina, čime bi ceo izgled bio upotpunjen. Akciju su osim starih i novih članova sekcije i maturanata pomogli i mladi ali vredni izviđači odreda “Proka S Plavi”.