Ekipa OŠ „Sveti Sava“ pobednik kviza „Banat, moje mesto pod suncem“

Tim OŠ „Sveti Sava“ trijumfovao je u kvizu „Banat, naše mesto pod suncem“, koji je organizovan u Centru za stručno usavršavanje. Oni su u finalu takmičenja bili bolji od timova osnovnih škola „Žarko Zrenjanin“ i „Vasa Stajić“.

Školske timove za takmičenje činilo je pet učenika, koji su u kvizu morali da pokažu znanje iz oblasti geografije, istorije, ekologije i etnologije srpskog i rumunskog Banata. U konkurenciji od 10 ekipaU finalu su se nakon kvalifikacija našle ekipe osnovnih škola „Vasa Stajić“, „Žarko Zrenjanin“ i „Sveti Sava“. Borba do same završnice bila tesna i uzbudljiva. Tim OŠ „Žarko Zrenjanin“ izgubio je prednost na samom kraju.

Nije bilo teško. U kvalifikacijama smo, kao i finalu imali 34 tačna i šest netačnih odgovora. Ekipu su činili Novica Sandić, Bojana Milošević, Andrej Heldrih, Siniša Ilić i ja. Pripremala nas je nastavnica Dragana Videnov, rekao je Slavko Rajić, član pobedničkog tima.

Direktor Centra za stručno usavršavanje Dejan Karanović ističe da organizacijom kviza „Banat, naše mesto pod suncem“ ova ustanova nastavlja sa popularizacijom obrazovanja.

U kvizu su, osim finalista, učestvovali i učenici osnovnih škola „Đura Jakšić“, „Feješ Klara“, „Ivo Lola Ribar“, „Petar Kočić“, „Vuk Karadžić“, „Jovan Popović“ i „Bratstvo jedinstvo“. Deca su istraživala rumunski deo Banata, dok su njihovi vršnjaci iz Rumunije istraživali srpski deo ove geografske regije.

Pobednici su kao nagradu osvojili računar za svoju školu. Karanović dodaje da je plan Centra za stručno usavršavanje da i u narednom periodu animira decu kroz kvizove i naučno-obrazovne kampove.