Ekipa Kolonija trijumfovala na takmičenju Izađi mi na teglu

Ekipa Kolonija trijumfovala na takmičenju Izađi mi na teglu

Manifestacija „Izađi mi na teglu“, u organizaciji Udruženja građana „Bašta mašta“, u našem gradu okupila je 15 timova, koji su se takmičili za titulu najboljeg ajvar majstora. Pobednički pehar pripao je ekipi „Kolonija“. Kapiten pobedničkog tima Atila Kočiš istakao je da je veoma iznenađen pobedom, s obzirom da se prvi put okušao u pravljenju ajvara. Finalna borba ovu ekipu očekuje 22. oktobra, kada će se na Zlatiboru okupiti najbolji ajvar majstori iz cele Srbije i nadmetati za titulu najbolje. Pripreme ekipe „Kolonija“ opisao nam je kapitan tima Atila Kočiš:
-Sada me očekuju predlozi i sugestije od strane supruge. Ozbiljno ćemo se posvetiti finalnoj borbi i takođe očekujemo dobar rezultat.
Drugo mesto pripalo je Udruženju žena „Narcis“ iz Novih Kozaraca, dok je Etno građansko društvo „Suvača“ osvojilo treće mesto. Za izbor pobednika zadužen je bio stručni žiri u sledećem sastavu: Radovan Subin, kuvar i višestruki šampion u pripremanju riblje čorbe, Miodrag Bulajić, član Gradskog veća i Irma Zavišin, tehnolog prerade voća i povrća. Bilo im je veoma teško da odaberu najbolji ajvar, jer su svi takmičari bili veoma dobri. Organizatori su za najbolje obezbedili i vredne nagrade, a sav pripremljeni ajvar takmičari su mogli da odnesu kućama ili nekom poklone. Organizatori, učesnici i posetioci ove manifestacije ističu da su uživali i da bi rado sve ponovili i sledeće godine