Džudo u Kikindi okupio blizu 800 učesnika

Republičko takmičenje u školskom sportu u džudo-u u organizaciji Školskog sportskog saveza Srbije u Džudo saveza Srbije, uz tehničku podršku Školskog sportskog saveza Kikinde i džudo kluba „Partizan danas je u SC „Jezero“ okupilo veliki broj takmičara, trenera, sudija, sportskih radnika, kao i prijatelja ovog sporta.Veliko je zadovoljstvo biti ispred tako velikog broja sportista, rekao je član GV Milivoj Linjački i dodao:

-Grad Kikinda je prepoznala značaj školskog sporta pa  je kroz programske aktivnosti opredelila dva miliona dinara. Očekujem da će grad biti dobar domaćin, samim tim što nam ovo nije prva organizacija ovako velikog takmičenja.

Najbolji takmičari u ovom sportu, iz gotovo svih gradova Srbije predstavljali su svoje škole, što znači da je SC „Jezero“ okupio najbolje mlade džudiste i dao im šansu da se pokažu pred eminentnim stručnim žirijem. Džuto je 2014 vraćen u porodicu školskih sportova, naveo je u svojoj izjavi predsednik Skupštine Džudo Saveza Vojvodine Svetislav Vukmirica:

-Hala je prepuna, više od 700 takmičara! Sam taj kvantitet govori da smo uspeli i da će se iz ovoga izvući korist, kako takmičari, tako i škole i džudo klubovi.

 

Takmičenje se odvijalo podeljeno u kategorije: prvi-drugi, treći-četvrti, peti-šesti, sedmi-osmi razred osnovne škole i kategorija srednjih škola. Veliki broj takmičara, koji su došli s namerom da učestvuju, ali i da ponesu neku od medalja zadovoljni su konkurencijom, kao i organizacijom takmičenja.

 

Poslednjih dana je u Kikindi specijalni gost, stručnjak i trener iz Francuske, bivši šampion Evrope, osvajač Zlatne medalje sa Olimpijskih igara Evrope Luis Korval, koji je iskoristio svečanost da pozdravi mlade takmičare, publiku, kao i organizatore.