Džet i Čutura u Kuriji

Da su organizatori Kikindskog kulturnog leta prevazišli sva očekivanja dokaz je i sinoćnji hepening u dvorištu Kurije. Trudeći se da u četiri avgustovska vikenda organizuju što bolji sadržaj, ovaj četvrtak su posvetili zaljubljenicima u pravi rok zvuk. Publika, reklo bi se najviše onih od 50 do 77 prisećela se nekih već zaboravljenih pesama, koje im je odsvirao, sada već vremešni, ali još uvek jak na gitari Vladimir Janković Džet.

On je svirao bas gitaru u grupi Crni biseri, a nadimak je dobio po Jetu Harrisu, basisti grupe The Shadows. Na novinarsko pitanje, da li je i koliko je zarađivao u mlađim danima i koliko je to bilo u odnosu na plate Džet kaže, da je popilarnost diktirala sve ostalo.

 

Od 1992. godine Vlada Džet radi kao urednik Radio programa “202“ na Radio Beogradu. Godine 1987. dobio je Majsku nagradu za organizaciju rok koncerata i legendarnog programa Hit “202“. Jedan od velikih prijatelja njegovog lika i dela je i hroničar Mokrina Dragoljub Badrljica. Nakon Bisera za mikrofon je stao  jedini živi roker rođen još iz vrijemena Kraljevine Jugoslavije Branko Marušić Čutura koji je više od 60 godina na rock&roll sceni Srbije.

Nakon dva oldtajmera, kada je rok u pitanju i kikindski “Antidepresiv” je pokazao da rok u Srbiji  ima svoje naslednike. U okviru rok večeri otvoren je i “Rok muzej” iz Beograda, gde  su objedinjeni  bitniji  tekstovi , slike, na kojima su podaci važni za rok scenu Jugoslavije i Srbije od pedesetih pa do danas. Postavku će biti otvorena za posetioce do 26. avgusta.