Dvadeset godina kikindskog heavy metala na jednom CD-u

U velikoj sali Kulturnog centra održana je promocija CD-a „Kikindska metal kompilacija (1996-2016)“. Na njoj su svrstani svi oni bendovi koji su svojom muzikom obeležili ovu scenu. Kompozicije je skupio i uz pomoć Kulturnog centra objavio Darko Živković.

-Trenutnostvari nisu baš najbolje kada je naša scena u pitanju. Većina bendova čija se muzika nalazi na CD-u više ne postoji, ali to je deo naše istorije, našeg odrastanja i druženja.

Istraživanje i prikupljanje materijala za objavljivanje diska bio je donekle kompleksan proces. Muzika je prikupljana iz različitih izvora, od traka do audio kaseta.

Sve ovo uobličeno je u kompilaciju u jednom novosadskom studiju. Ona je podsećanje da je nekada kikindska heavy metal scena bila veoma bogata i rasprostranjena.

Na CD-u se nalaze pesme 13 bendova. Iako je Kikinda manji grad, ovaj muzički pravac bio je življi nego u pojedinim većim sredinama. Kompilacija je tu i da pokaže mladima kako se nekad radilo, ali i da ih podstakne da stvaraju novu muziku.