Društvo invalida za cerebralnu i dečiju paralizu Kikinda proslavilo Novu godinu

Proslava Nove godine počela je nešto ranije za Društvo invalida za cerebralnu i dečiju paralizu Kikinda. Uz prigodan muzički program, članovi ovog udruženja osvrnuli su se na rad u 2016. godini.

Programi ove organizacije realizovani su uz veliku podršku lokalne samouprave. Za narednu godinu planira se proširenje već ostvarenih planova. Humanost jednog društva ogleda se u njegovom odnosu prema najugroženijima. Članovi ovog udruženja imaju skromne želje i svaka vrsta podrške mnogo im znači.

-Svim članovima našeg društva i sugrađanima želimo u predstojećoj godini mnogo sreće i zdravlja, kaže Ivan Zarić, predsednik ovog udruženja.

Predsednik Skupštine Grada Kikinde dr Milovan Blažić prisustvovao je proslavi i istakao da je plan lokalne samouprave da ovo i slična udruženja budu postanu deo Saveta za zdravstvo. Društvo invalida za cerebralnu i dečiju paralizu Kikinda osnovano je 1997. godine i sada broji više od 70 članova. Trude se da svima onima koji žele da se učlane to i omoguće, kao i da unapređuju svoje programske sadržaje.