Drugi otvoreni streličarski kup Kikinde

Drugi otvoreni streličarski kup Kikinde u organizaciji Streličarskog kluba “Kentaur” održan je proteklog vikenda u Kikindi. Takmičenje je okupilo preko 90 streličara iz 18 klubova iz zemlje i inostranstva.

Streličarski kup Kikinde je zvanično streličarsko takmičenje iz kalendara takmičenja Streličarskog saveza Srbije. Streličari su gađali mete sa 18 metara udaljenosti u dvoranskim uslovima takmičeći se u stilovima olimpijski luk, složeni luk, goli i dugački luk u svim uzrasnim kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Član Gradskog veća Miodrag Bulajić, koji je bio na ovaranju Kupa, istakao je ostvarene rezultate takmičara SK „Kentaur“ kao potvrdu dobrog rada ovog kluba. Gradska uprava raduje se posebno činjenici da je ove godine za ovaj turnir prijavljen veći broj učesnika u odnosu na prethodnu godinu, što je posledica većeg interesovanja i mobilisanosti.

Inače, na samom takmičenju, strelilčari „Kentaura“ osvojili su sedam medalja. Zlato je pripalo Teodori Horvat, Kristijanu Olahu i Branislavu Francuskom. Srebrom su se okitili Tanja Arađanski i Jovo Vukmirović, a brozne su izborili Sara Zamurović i Vladimir Mehić.