Dr Sandri Radlović nagrada grada Kikinde, biće dodeljeno još sedam gradskih priznanja

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja saopštila je odluku o ovogodišnjim dobitnicima kojima će priznanja biti uručena na Dan grada 28. decembra. Nagrada grada Kikinde, kao najviše gradsko priznanje, otići će u ruke dr Sandre Radlović, direktorice ZZJZ, za požrtvovanost u očuvanju zdravlja građana Kikinde.

-Svojim radom tokom pandemije koronavirusa iskazala je nesebično zalaganje za očuvanje zdravlja građana uprkos stalnoj opasnosti koju ovaj virus nosi. Dr Radlović je podnela je veliki teret pandemijskog vremena, ali je uvek ostala mirna, staložena i, na prvom mestu, čovek i lekar. Njena smirenost tokom obraćanja daje građanima Kikinde nadu da u ovoj borbi možemo samo svi zajedno da pobedimo- navodi se u obrazloženju Komisije.

Priznanje grada Kikinde za neizbrisiv trag u životima Kikinđana posthumno će dobiti Dr Jandrija Lukač,  prvi radiolog u kikindskoj bolnici koji je, među prvih pet radiologa u Vojvodini primenjivao ultrazvučnu metodu. Podučio je mnoge mlađe kolege, a podjednako su ga uvažavale i kolege i pacijenti. Bio je strastveni navijač i prijatelj fudbalskog kluba „ŽAK“.

Gradskim priznanjem „Jovan Ćirilov“, za izuzetan doprinos očuvanju kulturnog i pozorišnog identiteta Kikinde, biće nagrađen Vladimir Crnomarković koji je angažovanjem u Narodnom pozorištu Kikinda ostavio neizbrisiv trag u radu ove ustanove kulture u kojoj 26 godina radi kao majstor svetla, kao i na poslovima izrade scenografije i binskog radnika.

Gradsko priznanje „dr Ranko Petrović“, za požrtvovanost u medicini i brigu o deci Kikinde, otići će u ruke dr Gordane Bistričić, neonatologa, koja je nedavno otišla u u zasluženu penziju. Svojom stručnošću, znanjem, ali i posvećenošću, dr Bistričić je pružila impuls života mnogim bebama i majkama.

Za izuzetne rezultate u oblasti sporta, Gradsko priznanje „Nika Mirkov“,dobiće Nemanja Konstantin, mlada nada kikindskog i srpskog sporta, perspektivan atletičar koji je već ostvario niz značajnih rezultata.

Gradskim priznanjem „dr Pavle Kenđelac“, za izuzetne rezultate postignute u oblasti obrazovanja, biće nagrađen Vitomir Radak,  jedan od najuspešnijih vaspitno-obrazovnih radnika, koji je svoj život posvetio prosveti. U obrazloženju komisije istaknut je i njegov humanitarno-društveni rad.

Za dugogodišnji preduzetnički rad i primer uspešne kompanije, gradsko priznanje „Stefan Bon“,biće dodeljeno Destileriji Hubert 1924, poznatoj i van okvira naše zemlje, čija je rakija proglašena za jednu od deset najboljih žestokih pića na planeti.

Priznanjem grada „Melanija Nikolić Gajčić“ za iskazanu humanost i dobročinstvo biće nagrađeni  Vesna i Radovan Krstin iz Iđoša, koji se godinama bave hraniteljstvom, Porodica Krstin kroz čiji dom je do sada prošlo šestoro dece pokazuje svima snagu humanosti i dobročinstva, navodi se u obrazloženju komisije.