Dr Branislav Blažić sahranjen na Novom groblju u Kikindi

Dr Branislav Blažić sahranjen na Novom groblju u Kikindi

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, nekadašnji ministar u Vladi RS i bivši predsednik opštine Kikinda dr Branislav Blažić (63) sahranjen je danas u 10 sati na Novom groblju. Dr Blažić je preminuo 1.aprila u Beogradu od posledica koronavirusa. Sahrana je obavljena uz strogo poštovanje svih mera koje se primenjuju u sadašnjim uslovima i koje nalažu da sahrani može prisustvovati do deset osoba.

Uz opelo sveštenika Srpske pravoslavne crkve, od uglednog Kikinđanina, jednog od osnivača Srpske napredne stranke, oprostila se najuža familija, a sahrani je prisustvovao i gradonačelnik Pavle Markov.

I pored svih najviših državnih funkcija, Grad Kikinda i Kikinđani će dr Branislava Blažića pamtiti po ogromnoj uloženoj energiji i ljubavi usmerenoj ka razvoju Kikinde kao i jedinstvenim političkim rezultatima i autoritetu koji je svojim imenom i prezimenom nosio.

Vest o smrti dr Branislava Blažića u sredu su, sa velikom tugom, primili njegovi najmiliji, kao i brojni prijatelji i saradnici. Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov je izjavio da Kikinda neće zaboraviti Blažićev doprinos i svu pomoć koju je činio našem gradu i podsetio da je dr Branislav Blažić jedini neposredno izabrani predsednik opštine Kikinda, koji je dobio  veliko direktno poverenje svojih sugrađana, ali na prvom mestu dobar čovek i prijatelj, pravi Kikinđanin od kojeg smo imali šta da naučimo.

U Gradskom odboru SNS istakli su da je, kao njegov osnivač, dr Blažić postavio temelje jednog od najuspešnijih odbora u Srbiji, a svojim nesumnjivim autoritetom i optimizmom okupljao veliki broj članova stranke u jednu veliku, pobedničku porodicu. Srpska napredna stranka je izgubila velikog čoveka, prijatelja i pravog naprednjaka, istakli su u kikindskom odboru SNS.

Među brojnim saradnicima koji su uputili izraze najdubljeg saučešća su i članovi Gradskog odbora Pokreta socijalista.

– Dr Blažić je bio pregalac i vizionar,prijatelj i naš koalicioni saborac, ljudska gromada. Prepoznavao je potrebe građana i grada, i mi danas uživamo u plodovima njegovog rada i vizionarstva, saopštili su u kikindskom odboru PS.