Doteruje se “Plava snaša”

Mesto okupljanja i druženja sugrađana, mesto na kom su nekada jeseni i proleća provodila jata labudova, ali i gde su tokom maja bajkeri dovodili jake rok bendove, sada je polako otišlo u zaborav. Baš kao neka malo setna plava  snaša, ovo mesto ipak privlači najodanije joj zaljubljenike u prirodu. Ovih dana, radnici AD Toza Marković počeli su sa uređivanjem prostora, taman  toliko da ceo kraj ne bi više imao opis  “divlje  banje”.

Radovi podrazumevaju uređivanje prostora oko same banje, kao i deo šumice. Kako smo mogli da čujemo od izvođača radova, od jutros je oko desetak radnika AD Toza Marković prionulo na krčenju šiblja u banjinom šumarku, zatim se radi ravnanje samog plažnog prostora, odnošenje šuta i smeća, a u planu je i da se bina privede nameni.

Kupači, kojih je u prvim jutarnjim satima  bilo manje,  kako smo mogli da primetimo, kako je dan odmicao sve ih je više dolazilo na kupalište, većinom su zaljubljenici u prirodu i ambijent, koji banja pruža

 

Kako TV Rubin nezvanično saznaje, za sada je ispoštovan minimum uređivanja prostora, postoji i mogućnost postavke pomičnih toaleta, ali kada su tuševi, zatim pijaća voda, ili noćni čuvar, koji bi sve to mogao i da čuva, u pitanju, za sada nema takvih indicija, između ostalog zato što takva vrsta uređenja podrazumeva i više ulaganja, na čega AD Toza Marković za sada još uvek nije spremno.