“Dora” u maslinama…

 

Odlazak Poreču u goste, postala je misija drugarski raspoloženih članova Dore, koji su pokrenuli tradicionalna aprilska okupljanja, širom prostora bivše Jugoslavije.

Kako je navela predsednica Udruženja, Vesna Petković, uz podršku lokalne samouprave, kroz razne projekte, pošli su rešeni da uzvratnom posetom prihvate gostoprimstvo prijatelja iz Poreča, sa kojim sarađuju od prošle godine…

 

 

-Mi smo kroz projekte i konkurse obezbedili sebi mogućnost da uzvratimo posetu prijateljima iz Poreča. Prošle godine je to bilo preko zajednice Italijana, ovoga puta je bilo malo drugačije. Uključili smo baš naš akcijaški duh. Prijatelji iz Poreča su nam organizovali i radnu akciju, u okviru koje smo prikupili blizu 3 tone maslina. Vrlop lepo smo bili dočekani. Ljudi koji su dolazili u Kikindu, nama su obezbedili smeštaj, u njihovim apartmanima, a neki od članova Dore osetili kako je to kupati se u moru, u oktobru…

 

 

U okviru volonterskog rada na plantažama kod porodica brigadira, članovi Dore, kao i učenici Ekonomsko trgovinske škole, koji su sa svojim nastavnikom Milanom Maletićem takođe bili u poseti Istri, uspešno su prikupili blizu tri tone maslina, ali, kako smo mogli da čujemo uz pesmu je akcijaški dan brzo prošao.

 

Osim sa Porečom, kikindski brigadiri imaju prijateljske kontakte, koje uspešno godinama neguju i sa drugim gradovima.

 

Udruženje građana „Dora“, koje je aktivno već deset godina, spremno učestvuje na svim dobrovoljnim akcijama, koje se organizuju u gradu, kao i u okolnim selima. Kako je Petković dodala, nastaviće tim tempom, u nameri da svoijim radom i zalaganjem ulepšaju svoj grad, ali i da pokažu da znaju da cene što su od Kikinde prepoznati, kao udruženje koje dobrim primerom čini korisnu stvar za lokalnu zajednicu, ali i širi prijateljske kontakte i stavlja Kikindu na mapi zanimljivih turističkih destinacija.