Domu zdravlja odobren prijem novih lekara

Dom zdravlja dobio je saglasnost Ministarstva zdravlja da zaposli sedam lekara. Uslov za to je da novi zaposleni budu plaćeni sopstvenim sredstvima.Razlog tome je što ovogodišnjim planom Republičkog fonda za zdravstvo nije predviđeno sedam plata za nove lekare.

-Od sedam saglasnosti dve smo iskoristili. Najneophodnije je da u Hitnoj službi primimo lekara koji će biti plaćen iz sredstava Doma zdravlja ili od novca predviđenog budžetom grada za našu ustanovu. U ovoj službi imamo dva lekara na specijalizaciji tako da nam je nova osoba neophodna – istakla je dr Biljana Marković, direktorica Doma zdravlja.

Dva doktora koji su primljeni su lekari opšte prakse. Kako ističe naša sagovornica lokalna samouprava odobrila je da se deo sredstava namenjenih ovoj ustanovi iskoristi za plate novih lekara.

Za Dom zdravlja u Kikindi budžetom lokalne samouprave predviđeno je oko šest miliona dinara za uređenje ambulanti.

-Moraćemo ove godine da obnovimo fasade na Dečijem i Školskom dispanzeru i u Prvoj zdravstvenoj stanici. U toj stanici neophodan je i projekat koji će poboljšati energetsku efikasnost – rekla je dr Marković.

Prilikom nedavne posete Kikindi Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković uručio je Domu zdravlja dva EKG aparata za Hitnu službu, a na konkursu koji je raspisao “Telekom” odobreno je 500 hiljada dinara za kupovina ultrazvučnog aparata za pregled kukova kod dece.

Kod Ambasade Poljske u Srbiji Dom zdravlja konkurisao je za dobijanje audiometra za Medicinu rada, a u toku je i priprema projekta koji se odnosi na energetsku efikasnosti u ovom objektu.

Dr Biljana Marković apelovala je na građane da budu strpljivi kada je reč o funkcionisanju elektronskog zakazivanja koji još uvek nije u potpunosti zaživeo.