Dominacija „Kozare“ u Nakovu

Treće kolo Vojvođanske lige Istok donelo je dva lokalna derbija i mnogo golova. Najinteresantnije je bilo u Nakovu, gde su se sastali „Polet“ i „Kozara“. Domaćin je u potpunosti poražen od strane tima iz Banatskog Velikog Sela, a meč je završen rezultatom 1:5. Golovi su se ređali i u Novim Kozarcima. Nakon prvobitnog vođstva gostujućeg ŽAK-a, domaćini su uspeli da preokrenu utakmice, tako da je u subotu „Sloboda“ slavila rezultatom od 3:1. Uspešan je bio i OFK „Kikinda 1909“, koji je na domaćem terenu savladao „Jedinstvo“ iz Banatskog Karađorđeva, a krajnji rezultat meča bio je 2:1.

U trećem kolu Područne lige Zrenjanin lokalni klubovi ostvarili su osrednji učinak. „Vojvodina“ iz Bašaida ugostila je „Omladinca“ iz Begoša, a meč je završen rezultatom od 1:1. Isti je bio skor i u meču između „Crvene zvezde“ iz Ruskog Sela, koja je gostovala istoimenom klubu iz Vojvode Stepe.

Počelo je prvenstvo u Međuopštinskoj ligi Kikinda – Žitište. U prvom kolu, najveću dominaciju ostvario je mokrinski „Delija“, koji je na domaćem terenu savladao „Proleter“ iz Međe sa čak 9:1. Sezonu je uspešno startovao i „Napredak“ iz Banatske Topole, koji je sa 3:1 pobedio „Budućnost“ iz Banatskog Dvora. Iđošku „Borac“ ugostio je „Napredak“ iz Česterega, a meč je završen rezultatom 1:1.