Dom učenika spremno dočekuje đake i studente

U Domu učenika “Nikola Vojvodić” u toku je sanacija delova objekta kako bi bezbednost svih koji borave u zgradi bila bolja nego što je sada. U internatu ima 196 mesta, 120 za učenike i 70 za studente.
-Okapnice nisu uopšte urađene već su na svim spratovima postavljene mermerne ploče. Pre nekoliko dana dve ploče su otpale sa sprata i sva sreća niko nije povređen. Sada skidamo mermene ploče i postavljamo okapnice. Na terasama je kontrapad prema sobama, tako da otpadaju pločice. Sada ih skidamo i ugrađujemo hidroizolaciju – istakao je Ljubomir Vasičin, direktor Doma učenika.


Završeno je i krečenje svih soba. Među prioritetima u narednom periodu biće i termoizolacija 12 spoljnih soba.
Dom učenika novu školsku godinu dočekuje sa dobijenim ISO i HACCP sertifikatima. Sertifakt ISO odnosi se na sistem kvaliteta, dok je HACCP sistem vezan za bezbednost namirnica i hrane koja se priprema u internatu.
-Dobijanju sertifikata prethodili su radovi i ulaganja. Rekonstruisane su rashladne komore u kuhinji, etalonirane su vage i svi merni instrumenti, a uložena su i sredstva u adaptaciju ventilacionog sistema. Kupljen je i novi kompresor za rashladni sistem za trpezariju – rekao je Vasičin.


U pomenute investicije uloženo je oko 2,5 miliona dinara. Dobijena je i upotrebna dozvola za sportski teren.
-Postali smo siguran partner sportskih organizacija, a pre svega vaterpolo saveza. Tokom leta kod nas su boravile vaterpolo reprezentacije Crne Gore i Kanade koje su se u Kikindi pripremale za svetsko prvenstvo. Imali smo rukometni kamp “Rastimo” – dodao je Ljubomir Vasičin.
Na dva konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje Domu učenika odobrena su sredstva za kupovinu opreme za učešće korisnika na domijadama, kao i novac za izradu projekta za izgradnju pomoćnih prostorija. Od Pokrajinskog sekretarijata za sport stigao je novac za opremanje sportskog terena.