Dom učenika i studenata “Nikola Vojvodić” ulaže u bolje uslove smeštaja

Dom učenika i studenata “Nikola Vojvodić” na konkursu Pokrajinskog sekretarijata obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine nedavno je dobio 700.000 dinara za radove. Cilj je da se poboljšaju uslovi boravka.

-Sredstva su opredeljena za prvi fazu ugradnje toplotnih pumpi. To će omogućiti grejanje i hlađenje zgrade čitave godine pod znatno povoljnijim uslovima – istakao je Ljubomir Vasičin, direktor Doma učenika i studenata.

Prošle godine internatu u Kikindu Pokrajinski sekretarijat za sport odobrio je oko 500.000 dinara za opremanje sportskog terena u dvorištu, teretane i prostorije za stoni tenis. Od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine 400.000 dinara utrošeno je na kupovinu obrazovnih sredstava.

-Ministartsvo prosvete i tehnološkog razvoja u 2017. godini odobrilo nam je 1,5 milion dinara za sanaciju krova u starom domu učenika. Konstrukcija krova praktično nije postojala tako da smo završili neophodne radove – rekao je Vasičin.

Kikindski dom jedini u Srbiji prema kategorizaciji nadležnog Ministarstva ima prvu A kategoriju. Krajem maja biće raspisan i konkurs za smeštaj u internatu za narednu školsku godinu. Predviđeno je 126 mesta za učenike i 70 za studente.

-Očekujemo da će se za smeštaj u našem domu prijaviti između 90 i 100 učenika i 50, 60 studenata.Obići ćemo sve osnovne škole u severnom Banatu kako bi budućim srednjoškolcima predstavili šta nudimo – objasnio je naš sagovornik.

Uskoro se očekuje Sajam obrazovanja u organizaciji gradske uprave. Pored srednjih škola, na njemu će se predstaviti i Dom učenika i studenata “Nikola Vojvodić”.