Doktor pedagogije Snežana Ladičorbić uspešno uzgaja ludaje

Doktor pedagogije Snežana Ladičorbić intenzivno se bavi proizvodnjom ludaja. Na svom imanju na Iđoškom putu ima najviše “tamburica” koje su kako ističe najlepše za pripremu hranu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Za mesec dana u našem gradu organizuju se “Dani ludaje”. Kako je ova manifestacija značajna za našu Kikindu ja želim da ludaje sa svog imanja poklonim gradu. Ima nešto više od 100 kilograma ludaja, a od njih mogu da se prave kolači i drugi specijaliteti. Ovih dana oko 50 kilogarama ludaja preuzeto je od mene za proizvodnju piva tako da će i to naši sugrađani, ali i gosti moći da probaju na našoj najvećoj manifestaciji – istakla je Snežana Ladičorbić.

Ludaje sadi iz semena , ali i iz rasada koji sama proizvodi.

Uvek mi uspe proizvodnja, a ova godina bila je povoljna za ludaje jer smo imali dosta kiše. Proizvodnja nije teška, a ova biljka mi pomaže da imam manje trave u voćnjaku tako da spajam lepo i korisno – kaže naša sagovornica.

Kako bi se povećale parcele pod ludajom naša sagovornica rešila je da pokloni parcelu za uzgoj simbola Kikinde.

Želim da doniram parcelu na kojoj će se proizvoditi ludaje. Pozivam sve koji imaju volje da mi se jave da ludaju zajedno zasejemo i nakon što rodi da je doniramo za kolače i druge đakonije. Sve to bi bio volonterski rad.


Snežana Ladičorbić radi u Vranju, a kao doktor pedagogije ima želju da osnuje učionicu na otvorenom:

-Pozvam vaspitače, učitelje, nastavnike da na mom imanju napravimo učionicu na otvorenom. Deca bi učila sve što treba da znaju o biljkama, uzgajala bi voće i povrće, spojili bi lepo i korisno

Imanje na kom se bavi proizvodnjom u porodici Snežane Ladičorbić je četiri decenije.