Dogodine u isto vreme

Gostujući glumci Milan Gutović i Nela Mihajlović, izveli su pred kikindskom publikom u dvorištu kurije predstavu „Dogodine u isto vreme“. Bernard Slejd, kanadski pisac, napisao je tekst za ovu predstavu koja je do sada izvedena u skoro svim gradovima Kanade, dok je u Srbiji, u izvedbi Milana Gutovića i Nele Mihajlović bila više stotina puta na repertoarima raznih pozorišta.

Tema predstave je pre svega prijateljstvo. U njoj se ljubavnici, Džordž i Doris sreću svake godine i to samo jednom godišnje u isto vreme i u istom hotelu, kako bi podelili emocije i sve ono dobro i loše što im se dogodilo u međuvremenu. Nailazeći na karijerne i porodične promene u životu, oni se trude da očuvaju međusobno prijateljstvo na koje nadgrađuju i ljubavni odnos i uspevaju u tome tokom skoro tri decenije.

-Glavna poruka predstave je način na koji prijateljstvo prerasta u ljubav, a ljubav u večno prijateljstvo –  rekao je proslavljeni glumac Milan Lane Gutović.

Njegova partnerka u predstavi, Nela Mihailović imala je problem da sakrije smeh tokom izvedbe. Ovu predstavu komičnog karaktera, dodatno smešnijom učinio je šarm Laneta Gutovića na sceni.

dogodine

-Ponekad se i ne trudim da sakrijem osmeh. Od kolege sam naučila da je to prirodno jer smo i mi ljudi, te se prosto prepustim na sceni i uživam. Zbog toga mi je ova predstava i dalje zanimljiva iako je izvodimo već 14 godina – istakla  je ova dugogodišnja glumica Narodnog pozorišta u Beogradu.

Dvorište Muzeja bilo je ispunjeno do poslednjeg mesta, a može se reći da je ova predstava bila vrhunac “Avgustovskih letnjih večeri”.