Dođe leto petnaesto

I ovaj maj će ostati u nekom spomenaru upisan kao mesec, kada je još jedna generacija stasala da napusti okrilje osnovne škole u kojoj su od mališana postali  mladići i devojke. Osmaci OŠ “Vuk Karadžić” u dvorištu škole, obeležili su poslednji nastavni dan, uz muziku i igru.

 

Blizu 2920 dana ova generacija je učila gradivo, delila tajne, delila puškice i užinu volela iste nastavnike, divila se nekim svojim idolima. Kako su nam rekli, još uvek su emocije konfuzne i dele misli na pola. Iako su maturanti i stariji i mladi poslednjih godina prepoznati po posebno osmišljenim majicama, učenici ove škole su to uradili na drugačiji  način. Naime, od crteža koje su sami osmislili uradili su aplikacije na majicama.

Osmi razred, rekla je u svojoj izjavi direktorica škole Olivera Lazić, ove godine je završilo  42 đaka, a njjihov rad i stasavanje pratio je kolektiv koji je podržao i ideju o majicama:

 

-Školu je eksterna komisija ocenila maksimalnom ocenom, a na konkursu Ministarstva pravde odobrena su nam  sredstva u iznosu od 820 hiljada dinara, za kupovinu video bimova za sve učionice. Ova nastavna godina će nam ostati zapamćena, između ostalog i zato što smo  škola koja broji 335 učenika, a plasman na republičko takmičenje smo uspeli da ostvarimo  iz književnosti, biologije, istorije, programiranja i dramskog prikaza. Majice, koje su sami osmislili smo uradili u  saradnji sa roditeljima.

Inače male maturante očekuje i matursko veče, koje će biti 5.juna, a nakon toga i završni ispit 18, 19 i 20 juna. Petnaestogodišnjaci koji su stasavali uz neobično pocepane farmerice, uz spinere, flaširanu vodu, slušajući Rastu, ipak su  pokazali da znaju  da zaigraju i Užičko kolo.