Dodeljeno 79 stipendija studentima iz Kikinde

Kikinđani koji su dobri studenti imali su mogućnost da konkurišu za stipendije koje dodeljuje lokalna samouprava. Ove godine na konkurs za dodelu stipendija, čiji je cilj podsticanje talentovanih studenata koji su u toku školovanja ostvarili izuzetne rezultate, kao i podrška studentima koji su slabijeg materijalnog stanja, prijavio se 101 student.
-Doneli smo odluku da povećamo iznos stipendija sa sedam na osam hiljada dinara. Želja nam je da podržimo naše sugrađane koji su se odlučili da studiraju, a ovo je pravi način da im pokažemo i da računamo na njih – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.


Steva Marjanović koji je na prvoj godini master studija, kao i Željka Šoklovački, studentkinja druge godine Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu prvi put su konkurisali za stipendije. Stipendije su dobili i Andrej Kaločanj Mohači koji je bio je đak generacije Tehničke škole i stipendiju je primao u četvrtom razredu , a sada je brucoš na Univerzitetu u Novom Sadu, kao i Tatjana Reljin koja je na prvoj godini zrenjaninskog fakulteta “Mihajlo Pupin”. Svi oni istakli su da im novac koji su dobili od Grada Kikinde puno znači i da će sredstva potrošiti za kupovinu stvari neophodnih za školovanje.
Od ukupnog broja zahteva, ugovori su potpisani sa 79 studenata, osam je dobilo republičku stipendiju, dok 14 nije ispunilo uslove. Stipendiranje traje od februara do novembra.