Dodeljeni paketi za 120 beba

Paketi za bebe rođene u Kikindi dar su lokalne samouprave i „Kikindskog bebi kluba“.U junu, julu i avgustu rođeno je 120 beba, a roditelji su pozdravili ovaj gest i pohvalili gradsku upravu jer kako kažu sva pomoć je dobrodošla.Najmlađe goste i njihove roditelje pozdravila je predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak koja im je i uručila poklone lokalne samouprave.

-Smatram da je ovo divan gest, a ujedno i podrška gradske uprave roditeljima i njihovim mališanima. Ove godine u gradskom budžetu izdvojeno je nešto više od četiri miliona dinara na godišnjem nivou za bebi pakete dok je u prethodnim godinama to bilo oko tri miliona dinara. Podrške kroz mere populacione politike su ozbiljne i temeljne i svake godine napreduju i rastu. U okviru ovih mera za nezaposlene porodilje izdvaja se 60.000 dinara po 10.000 dinara mesečno tokom šest meseci, za prvorođeno dete majke dobijaju 30.000 dinara jednokartne pomoći. Deca roditelja koji su korisnici dečijeg dodatka imaju povlašćene cene u predškolskoj ustanovi, dok je boravak trećeg i četvrtog deteta u vrtićima besplatan odnosno plaća ga lokalna samouprava – istakla je Stanislava Hrnjak.

Među najvažnijim merama populacione politike Stanislava Hrnjak izdvojila je i besplatan prevoz za srednjoškolce sa sela za koji se izdvaja 37 miliona dinara godišnje, dok studenti imaju pravo na regresiranu autobusku kartu čija cena se umanjuje za 40 odsto.