Dodeljene Godišnja i nagrada za životno delo

Kraj godine najbolje je vreme da se sagledaju rezultati svih koji su u 2017. godini promovisali Kikindu i ostavili traga. U prisustvu velikog broja gostiju iz privrednog, političkog, sportskog, kulturnog i društvenog života grada gradonačelnik Pavle Markov uručio je najzaslužnijima Godišnju nagradu, nagradu za životno delo i pohvalnice.

-Na kraju smo 2017. godine, tako da svi pojedinačno svodimo račune i sumiramo godinu na izmaku. Ova godina bila je veoma uspešna, a posebno mi je drago što smo uspeli da ostvarimo i više od planiranog. U infrastrukturnom, ekonomskom, kulturnom, društvenom razvoju ova godina bila je posebna. Među najznačajnijim radovima moram da istaknem da je konačno završena rekonstrukcija magistralnog puta Kikinda-Bašaid, izgrađen je kružni tok na ulazu u grad. Privredni rast je ono za šta se zalažemo, tako da je ove godine zvanično otvorena i prva fabrika Kompanije “Zoppas”, koja je utrla put za otvaranje budućih proizvodnih pogona. Rekonstruisali smo deo putne infrastrukture, vodovoda, kanalizacije. Potpisali smo i ugovor sa KFW bankom i Republikom Srbijom o izgradnji fabrike vode. Otvoren je Muzej “Terra”, a rekonstruisana je i zgrada Narodne biblioteke. Godinu ćemo pamtiti i po dodeli vrednih nagrada koja je Kikindi dodelljena od strane Evropskog parlamenta Saveta Evrope, a “Dani ludaje” proglašeni su za najbolju turističku manifestaciju u zemlji i prvi smo u Srbiji po brzini izdavanja građevinskih dozvola – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Nagradu za životno delo zaslužila je Hilda Banski, vaspitačica i dugogodišnja direktorica Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki” u penziji za celokupan doprinos razvoju predškolskog obrazovanja. Ona se zahvalila u ime nagrađenih:

-Primiti nagradu je nešto izuzetno. To je čast koja se zaslužuje dugogodišnjim i dobrim radom. To je podstrek da se i dalje nastavi kako lična tako i afirmacija društva, posebno naše drage Kikinde.

Godišnja nagrada pripala je Danici Terzić za očuvanje kulturnog nasleđa iz oblasti gastronomije i Kompaniji „Zoppas“, za doprinos ekonomskom razvoju grada.

-Veoma smo počastvovani nagradom, ali nisam previše iznenađena što nam je uručena. Trudićemo se da i narednih godina radimo kao što je to bilo ove – istakla je Karmen Rusmir iz Kompanije „Zopppas“.

Ovo je kruna svih priznanja koja sam do sada dobila. Hvala Gradu Kikindi koji je prepoznao moj rad i trud. Veliko hvala i svima koji su me predložili za ovu nagradu –dodala je Danica Terzić.

Gradonačelnik Markov napominje da će i sledeća godina biti dinamična u privrednom, ekonomskom, kulturnom, društvenom životu kako bi grad napredovao, a Kikinđani bolje živeli.

Pohvalnice su dobili Imre Nađ, mašinski inženjer i konstruktor, za afirmaciju stvaralaštva i proizvodnog rada, Zoran Konstantinov, za humanost iskazanu dugogodišnjim dobrovoljnim davanjem krvi, Olivera Ivanović, za značajan doprinos vaspitno-obrazovnim i vannastavnim aktivnostima, Magdolna Komarek, za očuvanje mađarske kulturne baštine i razvoj multietičnosti grada, Slavko Pavlović, za doprinos razvoju sela i iskazanu društvenu odgovornost , firma Atler fontana“, za razvoj sektora malih i srednjih preduzeća, Radio “AMI“, za dvadesetogodišnji kontinuirani rad i informisanje građana, kompanija Mecafor“, za doprinos razvoju metalskog sektora i ekonomskog razvoja grada.