Dodeljen rekordan broj studentskih stipendija

Kikinđani koji studiraju na državnim univerzitetima, a ispunili su uslove i kriterijume propisane konkursom koji je raspisala lokalna samouprava, dobili su stipendije koje će im pomoći u daljem školovanju. Ove godine dodeljen je rekordan broj stipendija 158 i svi koji su konkurisali i ispunjavali uslove dobili su materijalnu podršku. Ugovore je sa studentima potpisao gradonačelnik Nikola Lukač koji je ovom prilikom istakao da je i ova pomoć motivacija da se posle završetka studija mladi sugrađani vrate u svoj rodni grad.

Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika rekla je da će u narednih osam meseci studenti dobijati mesečan iznos od 8.500 dinara. Ona je studentima poželela svu sreću i uspeh uz napomenu da će se studentskih dana uvek rado sećati.

-Ovo izdvajanje je investicija u buduće lekare, stomatologe, kulturne, prosvetne radnike, advokate, inženjere odnosno stubove našeg društva koji će sutra doprineti dobrobiti našeg grada i čovečanstva uopšte. U gradskom budžetu opredelili smo i novac za podsticaj i razvoj mladih talenata u iznosu od milion dinara. Ovaj konkurs je raspisan i pozivam sve koji imaju uslove da konkurišu i za ova sredstva- dodala je Dijana Jakšić Kiurski.

Za isplatu stipendija u gradskom budžetu namenjeno je 8,8 miliona dinara.