Dobro znamo da uvek tu su oni: „Delije“ ujedinjene u humanitarnoj misiji za Kalinu

„Dobro znaj da uvek tu sam ja…“ stihovi su kojima počinje tekst himne navijača „Crvene zvezde“. U našem gradu one dobijaju pun smisao, jer su kikindske „Delije“ odlučile da pomognu maloj sugrađanki kako bi pobedila u najvažnijoj životnoj borbi:

-Došli smo zajednički na ideju da pokrenemo humanitarni turnir za Kalinu Radnović, koja bi u skorije vreme trebalo da ide na lečenje u Tursku. Još uvek se zvaničko ne zna tačna iznos koji je njoj neophodan, znaće se u skorijem peiodu, ali volimo da idemo korak ispred i da se skupe sredstva. Podigli smo grad na noge i mnoge firme su se odazvale. Izuzetak je samo jedna kladionica, objašnjava Vladimir Šarčević, predsednik Udruženja.

Svi ujedinjeni okupiće se 23. juna od 10 sati na terenu OŠ „Žarko Zrenjanin“, gde će biti održan humanitarni turnir u malom fudbalu:

-Mi smo ostavili dva broja telefona na koji se prijavljuju ekipe. Prijave su do 16. juna, mada ćemo imati razumevanje i za one koji ne mogu do tada da stignu, pa ćemo prihvatati i prijave koje dođu kasnije. Zamislili smo da kotizacija bude 500 dinara po igraču. Igraće se po sistemu 4+1, a u susret su nam izašle i profesionalne sudije sa lokala. Biće raznovrsnih uzrasta, pa ćemo napraviti sistem gde će se susretati ekipe približnih generacija. Doći će pomladak ŽAK-a i Banatskog Velikog Sela, a biče i veterana.

Ovaj sportski i humanitarni turnir dobiće podršku i od šire društvene zajednice:

-Biće tu mnogih stvari. Doći će i Udruženje žena „Narcis“, koje će po simboličnoj ceni prodavati pite. Biće štandova sa limunadom, koje će se takođe prodavati po simboličnoj ceni, sve u svrhu da se skupi što više sredstava za malu Kalinu.

Iako gotovo su gotovo svi navijači emotivno vezani za svoj klub, turnir će podržati i oni kojima nisu bliske crveno bele boje:

-Nama su se javili i navijači „Partizana“, ne znam kojoj frakciji pripadaju, jer ih ima oko 19. Pored njih, sami su se javili i navijači „Vojvodine“. Kada su ovakve stvari u pitanju ne gleda se boja dresa. Najbitnije je da Kalini bude dobro i da se u narednom periodu skupljamo drugim i lepšim povodom.

Kikindske „Delije“ ponosne su što su za manje od mesec dana od kada su se zvanično oformili kao udruženje uspeli da mobilišu ceo grad ovako plemenitim povodom. Ističu da posebnu zahvalnost duguju Predškolskoj ustanovi „Dragoljub Udicki“, gde su postavljene i prve kutije za prikupljanje pomoći za Kalinu Radnović. Firme i pojedinci koji žele da doniraju novac za lečenje sugrađanke mogu to uraditi preko računa Eurobanke, čiji je broj 250-2040043411500-16.