Dobra saradnja Vlade Vojvodine i Kikinde

Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine prilikom posete našem gradu sastao sa gradonačelnikom Pavlom Markovim koji ga je upoznao sa strateškim ciljevima razvoja Kikinde. Bilo je reči i o zajedničkim ulaganjima u ovoj i narednoj godini.

-Želeo bih još jednom da istaknem dobru saradnju sa Vladom Vojvodine jer veće, strateške, projekte Kikinda ne može sama da realizuje. Današnja poseta je kruna našeg dosadašnjeg rada. U 2017. godini Kikindi je odobreno 36 miliona dinara od Uprave za kapitalna ulaganja – istakao je Pavle Markov.

U Kikindi se radi na nekoliko velikih projekata.

-Od industrijske zone, izgradnje hala, rekonstrukcije pijace, vodvodne mreže. Reč je o velikim projektima koji će u narednom periodu dokazati zašto je Kikinda grad i zašto nosi naziv grada budućnosti– rekao je Markov.

Gost iz Novog Sada sa domaćinima iz Kikinde obišao je Dom učenika srednjih škola “Nikola Vojvodić”.

-Pokazali smo našem gostu koja investicija je finansirana, a moram da istaknem da je ona bila i predmet problema. Želeli smo da na licu mesta pokažemo da je projekat, koji je bio pod znakom pitanja i velom sumnje, realizovan do kraja. Finansijska ulaganja su značajno umanjena jer je izgradnja otvorenenog terena završena sa uštedom od šest miliona dinara u odnosu na sredstva koja su odobrena od strane prethodne vlasti koje su projekat i osmislile. Ne želim da postavljam pitanje opravdanosti samog projekta i zašto je bilo neophodno obezbediti veliki novac za njegovu realizaciju – dodao je prvi čovek grada.

I direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević prokomentarisao je svrsishodnost izgradnje otvorenog terena sa tribinama za rukomet, mali fudbal, odbojku, košarku i tenis .

-Objekat je multifunkcionalan. Obišli smo i okolinu gde se nalaze sportski tereni i hala, pa mi nije najjasnija opravdanost tog projekta. Šest miliona dinara je ozbiljna cifra koja je ušeteđena i zbog toga sam jako zadovoljan – dodao je Nedeljko Kovačević.

Kovačević je kao suštinu posete istakao susret sa gradonačelnikom Markovim i njegovim saradnicima i dogovor o budućim projektima dodavši da će i u narednom periodu pomagati radove u Kikindi. Sredstva, 36 miliona dinara odobrena su za proširenje industrijske zone u delu grada gde se nalazi fabrika “Zoppas” i za rekonstrukciju vrelovoda u ulici Braće Tatić.

-Posle rebalansa budžeta Pokrajinske vlade koji je planiran u junu Uprava za kapitalna ulaganja raspisaće nove konkurse. Samo oni koji ispunjavaju uslove mogu biti finansirani i sufnansirani sa bespovratnim sredstvima. Nadamo se da će Kikinda imati kvalitetne projekte, poput ovih za koje su odobrena sredstva i da će im biti odobren novac za sve što im je potrebno. Kikinda je kulturni, finansijski i administracijski centar severnog Banata, a naš cilj je ravnomeran razvoj Vojvodine, mi ćemo se potruditi da značajna sredstva budu uložena u Kikindu u budućnosti.