DO JUČE PONOS SRBIJE, DANAS ZELENOVIĆEVA PRISTALICA! Zar da sportista krši mere i “bori se” protiv Vučića usred korone

Vujovićevim napadom na predsednika Vučića i ustajanjem protiv opšte borbe sa nevidljivim neprijateljem šokiran je i njegov bivši saigrač Mile Isaković.

Srpska javnost, kako sportska, tako i ona druga, već drugi dan, šokirana izjavom čuvenog rukometaša Veselina Vujovića, komentariše kako je moguće da neko ko je prenosio slavu ove zemlje širom sveta, otvoreno napada instituciju predsednika države, ali i Aleksandra Vučića lično. Ono što je najskandaloznije je činjenica da je proslavljeni sportista Vujović ustao protiv mera kojima se sprečava širenje zaraze virusom Covid u Srbiji.

Njegovi napadi naišli su na ogromno neodobravanje građana, predstavnika vlasti, ali i sportista. Načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac ocenjuje da su Vujovićevi napadi apsolutno neprihvatljivi.

– Kao bivši sportista, a sada kao načelnik Mačvanskog okruga i kao predstavnik vlade i državnih organa moram da se osvrnem na ovaj javni nastup Veselina Vujovića, pre svega zato što je taj napad direktno usmeren na predsednika Srbije Aleksandra Vucica, na Vladu Srbije, ali i na, slobodno mogu reći, zdravstveni sistem naše zemlje – rekao je Vladan.

– Prvo, izjava Veselina Vujovića dolazi u teškom trenutku za našu zemlju, čitavu evropu i svet i sam grad Šabac. Svi naši resursi su usmereni ka odbrani od virusa i spasavanje života ljudi. Sam Vujović verbalno je napao direktno našeg predsednika Vučića  i to se ne može opravdati. To je sportskim jezikom rečeno neprofesionalno i neprimereno od jednog sportiste i ne priliči velikanu rukometa. Institucija predsednika države zaslužuje poštovanje – dodao je on.

– Naš predsednik Aleksandar Vučić izabran je na slobodnim izborima, ogromnom većinom glasova građana Srbije i apsolutno ne zaslužuje takav način primitivnog obraćanja. Meni kao sportisti to je neshvatljivo, pogotovo da Vujović koji je kao sportista proneo slavu ove zemlje, zaboravlja šta mu je sve ova zemlja dala, kakva je državna materijalna priznanja dobio  i pitam se čime je Srbija zaslužila takav odnos prema njenim institucijama – dodaje Vladan.

– Onima koji imaju primedbe na situaciju u zemlji uvek postavljam pitanje šta ste vi kao pojedinac uradili da popravite situaciju kojom niste zadovoljni. Šta je vaš rukometni klub dobio od vašeg angažmana poslednjih deset godina? Nisam čuo ni jednu izjavu za sportsku dvoranu “Zorka” u kojoj je taj Veselin Vujović postao prvo čovek, a zatim i najbolji igrač na svetu. Srbija je demokratska država i svako ima pravo na svoj politički stav, ali ova Vujovićeva izjava je, nezavisno od politike, ljudski i sportski gledano nefer i neprihvatljiva – rekao je oštro Vladan.