Do 9. septembra sakupljanje kabastog otpada selima, nakon toga u Kikindi

Od 20. jula u selima traje akcija sakupljanja nestandardnog kućnog otpada. Odlaganje kabastog otpada u svih devet mesnih zajednica biće organizovano do 9. septembra, nakon čega se nastavlja u Kikindi, rekla je Miroslava Krnić koja je danas bila u Nakovu.

-Odnošenje krupnog otpada sa kućnog praga naišao je na dobar odziv svih naših sugrađana. Ovo je prava  prilika da se odloži stari nameštaj, električni uređaji i sve ono što ne treba u domaćinstvu, a nije komunalni otpad koji se odlaže u kante. Akciju organizuje grad u saradnji sa Kompanijom FCC – kazala je Miroslava Krnić.

Krnićeva je napomenula da je ovo dobar način edukacije sugrađana o pravilnom odlaganju i sortiranju otpada.

-Na ovaj način sakupimo više od hiljadu tona otpada. Akcija se organizuje od 2018. godine – podsetila je naša sagovornica.

Ovom prilikom Miroslava Krnić dodala je da je naš grad jedan od 34 lokalne samouprave u Srbiji koji učestvuje u projektu upravljanje otpadom Ministarstva za zaštitu životne sredine. Kikinda je dobila 131 kantu za odlagnje smeća zapremine 240 litara i one će u naredom periodu biti dodeljene domaćinstvima sa pet i više članova.