Đaci OŠ “Vasa Stajić” pobednici kviza “Moja Kikinda, otkrijmo gde živimo”

I u šestom ciklusu kviza “Moja Kikinda, otkrijmo gde živimo” znanje i sreća bili su dobitna kombinacija. U finalu koje je održano danas u Kulturnom centru, prvo mesto osvojili su učenici Osnovne škole “Vasa Stajić” iz Mokrina. Đaci iz OŠ “Slavko Rodić” iz Banatskog Velikog Sela zauzeli su drugo mesto, a treće učenici škole “Sveti Sava”. Na četvrtom mestu našli su se takmičari škole “Jovan Popović”. Finalistima je vredne nagrade uručio gradonačelnik Nikola Lukač čestitajući im na iskazanom znanju i trudu. 

Takmičari su složni u oceni da su, zahvaljujući pripremama i učešću u kvizu, značajno obogatili svoje znanje o Kikindi.

Spremamo se od prošle godine, pa pošto je kviz bio odložen nastavili smo i ove. U mom timu su dobri đaci, ništa im nije bilo teško da nauče, kao ni meni. Izdvojilo nas je znanje a i asocijacije smo dosta vežbali- kaže Neda Ibrajter, članica pobedničkog tima.

U Kancelariji za mlade, koja je organizator kviza, zahvalili su se Gradu Kikindi i sponzorima koji su obezbedili vredne nagrade.

Sve četiri škole su dobile televizore od 55 inča. Učenici iz pobedničke ekipe dobili su zvučnike. Sponzori  drugog mesta su Bus Computers, trećeg i četvrtog Caffe Monza, a tu je i Štamparija Bis. Zahvalila bih se i gradonačelniku Nikoli Lukaču koji je došao da uruči nagrade potvrđujući i na taj način koliko se vodi računa o mladima-ukazala je koordinatorka Kancelarije za mlade Andrea Arnuš.

Čestitke učesnicima uputila je i članica Gradskog veća za obrazovanje i kulturu Milena Živkov.

Jako lep kviz gde smo svi nešto novo naučili o gradu.  Čestitam svim učesnicima i organizatorima, a posebno pobednicima Osnovnoj školi “Vasa Stajić” iz Mokrina.

Kviz je osmislio nastavnik geografije Miroslav Grujić koji je i autor knjige “Moja Kikinda, otkrijmo gde živimo”. 

Đaci su iskazali veliku količinu znanja zbog čega sam izuzetno srećan, napokon smo došli do toga da naša deca puno stvari o Kikindi znaju i to znanje prenose i starijim ukućanima, komšijama…U finalu je odlučivao i faktor sreće, pored naravno, znanja. Cilj je bio da se zabavimo, igramo. Žao mi je što ove godine neće biti nagradne ekskurzije, ali svi znamo kakva je situacija.

Na naše pitanje koje oblasti takmičari najbolje poznaju, a koje su im slabija strana, Grujić napominje da je reč o nijansama.

Dobro im ide istorija, verovatno zbog zanimljivosti iz istorije, kao i geografija. Čuli ste da su recitovali stihove Mike Antića. Možda su malo “zapeli” kod nekih sportskih klubova, slično je bilo i proteklih godina.

Projekat podrazumeva učešće svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Kikinde. Cilj kviza koji je pokrenut pre šest godina bio je da podstakne mlade da se više zainteresuju za istorijsko, geografsko i kulturno nasleđe našeg područja. Nesumnjivo je u tome i uspeo.