Divna vest! Uspela humanitarna akcija za Tamaru Savić (4) iz Novih Kozaraca

Divna vest! Uspela humanitarna akcija za Tamaru Savić (4) iz Novih Kozaraca

Zahvaljujući ljudima dobre volje koji su dali novčane priloge, organizovali humanitarne aktivnosti i slali sms poruke na broj Fondacije “Budi human”, sakupljen je novac, bezmalo 20.000 evra, koji će Tamari Savić iz Novih Kozaraca omogućiti operaciju ugradnje impanta u levom uhu. 

Kako su za TV Kikinda potvrdili njeni roditelji Gordana i Živko, implant je poručen iz inostranstva i očekuje se da će stići za nekoliko nedelja.

Operacija će biti u Novom Sadu, verovatno ćemo morati malo duže da čekamo zbog aktuelne situacije sa koronavirusom, ali bitno je da smo uspeli– kaže uzbuđeno Tamarina mama i ističe da su suprug i ona neizmerno zahvalni svima koji su pomogli.  

Posle borbe… dečijeg bazara, pomoći drugara, prijatelja, porodice, poznanika, mnogi su nam pomogli da sakupimo novac i naša ćerka što pre ode na operaciju. Nismo verovali da ćemo tako brzo sakupiti novac, bukvalno za nekih tridesetak dana. Presrećan sam– kaže tata ove vesele i živahne četvorogodišnjakinje kojoj će operacija omogućiti da prvi put čuje glas svojih roditelja, drugara, muziku…

Tamari je postavljena dijagnoza obostranog senzorineuralnog gubitka sluha. Prva operacija koju je imala sa godinu dana nije dala rezultate, pa su nakon niza dijagnostičkih procedura, lekari ukazali da je potrebna ugradnja novog kohlearnog implanta u levom uhu.