Dispanzer za žene na novoj adresi

Od početka vanrednog stanja Dispanzer za žene koji je radio u okviru Opšte bolnice izmešeten je u zgradu Medicine rada u ulici Generala Drapšina. Kako ističe direktorica Doma zdravlja dr Biljana Marković napominje nijednog momenta ovaj dispanzer nije prestajao sa radom. Prvo što je moralo biti urađeno je fizička podela prostora koje se koristi za potrebe Dispanzera za žene i prostora u koji će se i dalje nalaziti Medicina rada. Osim toga urađen je projekat kojim će se odvojiti ulazi za jedne i druge pacijente

-Očekujem da radovi uskoro počnu. Čekali smo da se proglasi kraj vanrednog stanja i sada su stekli uslovi za to. Sa radom je ovih dana počela i Medicina rada tako da smo insistirali da uređenje objekta počne što pre. Predviđena su dva zasebna ulaza u zgradu jedan za trudnice, a drugi za one koji odlaze u Medicinu rada. Trenutno svi koji dolaze u ovaj objekat ulaze na isti ulaz, ali moram da napomenem da u Medicinu rada dolaze zdravi ljudi koji dolaze po lekarska uverenje – napominje dr Marković.

Naša sagovornica ističe da je Dispanzer za žene opremljen svom neophodnom opremom. Pored postojeća dva ginekologa uskoro sa specijalizacije stiže i treći ginekolog tako da će ova služba moći bolje da funkcioniše nego do sada.