Dinje na kikindskoj pijaci prodavane za 50 dinara kilogram

Neslavni pijačni dan, kakav je subota, skoro da može da stane u red sa ponedeljkom. Ipak, pristojna temperatura, koja teško da je bila zabeležena poslednjih meseci, relativno dobra ponuda uslovili su da pijaca ima malo više zainteresovanih posetilaca.

Najčešće i najviše se kupuje voće i povrće za pripremu zimnice. Paprika je danas prodavana po ceni od 55 do 70 dinara. Obično je ovo period godine kada se pravi sijaset đakonija. Prvo nabavka, pa obrada, pa konzerviranje, sterilizacija i onda sav letnji trud bude pojeden za par nedelja, a i kraće.

 

Krompir je danas prodavan po ceni od 30 dinara, šargarepa 60 dinara, zelen 150. Za karfiol su trgovci danas tražili od 180 do 200 dinara, a za patlidžan 80 dinara.

Poznati kikindski bračni par, Felbab, koje često viđamo i gotovo uvek zajedno i ovoga puta su imali šaljiv komentar

 

Paradajz ovog septembra drži prosečnu cenu od 60 do 70 dinara, krastavac 30, kupus do 70, crni luk meren u kilogramima 50, na džak 40, dok je beli luk nuđen po ceni od 350 dinara.

 

 

Ljute paprike su ljutokusci danas kupovali po ceni od 200 dinara za kilogram. Tikvicu patispanj je danas bilo moguće kupiti po ceni od 30 dinara, a pasulj biser 300 dinara kilogram.

Od voća, najatraktivnije su breskve po ceni od 50 dinara, šljive cepovače od 35 do 40 dinara, kruške 50, grožđe, u zavisnosti od vrste od 60 do 120 dinara. I pečurke je bilo moguće kupiti i to po ceni od 250 dinara, kukuruz šećerac je nuđen samo na jednoj tezgi po principu tri komada za 100 dinara.

Ovogodišnje smokve privlače pažnju kupaca. Kako smo mogli da čujemo od prodavaca, Kikinđani vrlo rado kupuju smokve i za njih izdvajaju 300 dinara, ali je daleko veća potražnja tokom pijačnih dana

 

Buket cveća, zvanog lepa kata, kao i ukrasni suncokret nuđeni su po ceni od 50 dinara. A, kao poslednji pozdrav ovom pretoplom letu izdvajamo preslatke dinje, koje su poslednjih meseci, baš zbog svoje ovogodišnje slasti našle mesto gotovo u svim kućama, danas su nuđene po ceni od 50 dinara za kilogram.