Deseti put “Z D R A V O!!!”, u naselju “Mladost”

Deseti, jubilarni put, u kikindskom naselju „Mladost“, povodom obeležavanja dvostrukog akcijaškog jubileja, upaljena je brigadirska logorska vatra, kraj koje se igralo Užičko kolo, a u kolu prijatelji iy gotovo svih republika nekadašnje Jugoslavije.

Više od 200 prijatelja okupilo se jednim povodom, da evocira davna vremena, ali i da sklopi neku novu prijateljsku priču. Nakon radnog dana i odrađene trase, tradicija nalaže, pre samog otvaranja akcije, kako bi susreti bili uspešni, da se u večernjim satima upali logorska vatra. Ukoliko se iz prve plamen rasplamsa, to znači da će manifestacija imati budućnost. Zvanično otvaranje 10. Susreta počelo je na Dan akcija, 1.aprila,  jutro nakon logorske vatre. Kako je navela zamenica gradonačelnika, Bosiljka Srdić otvarajući manifestaciju, okupljanje brijadira predstavlja veliki događaj za grad. O radnim akcijama dosta je toga rečeno. Nekadašnji akcijaši, na raznim skupovima evociraju svoje uspomene i imaju nameru da duh dobrovoljnog rada, radi izgradnje svoje domovine, prenesu na mlađe,  koji bi, koliko smo mogli da čujemo u anketi, želeli da imaju baš takve uspomene.

U okviru svečanog otvaranja, uručene su zahvalnice saradnicima, udruženjima kao i sponzorima, a u muzičkom delu su svečano otvaranje pomogli izviđači odreda „Proka S Plavi“, kao i hor OŠ „Đura Jakšić“.