Derbi na Gradskom stadionu pripao Novokozarčanima

Dva trenutno najbolje rangirana lokalna fudbalska kluba, OFK „Kikinda 1909“ i „Sloboda“, odmerila su snage na Gradskom stadionu. Prvo poluvreme proteklo je u potpunoj dominaciji gostiju iz Novih Kozaraca, pa je posle 45 minuta igre semafor pokazivao rezultat od 0:3. „Sloboda“ je ušla furiozno i u drugi deo igra, pa je prednost povećana na 4:0.

U samom finišu meča, Kikinđani se bude i daju tri gola, od kojih jedan iz penala, te je krajnji rezultat bio 3:4. Emocije su vladale kako na terenu, tako i u publici, a nakon utakmice treneri su izneli utiske o ovoj partiji.

Velika tri boda za nas. Igrali smo bez presije protiv prvaka. Prvim poluvremenom sam, malo je reći, prezadovoljan. Moja ekipa pokazala je karakter. U drugom poluvremenu, nakon još jednog gola, uhvatio nas je pad, ali to je normalno. Momci su se ispraznili, a bilo je i povreda koje su uticale na to da se ekipa poremeti, rekao je trener gostujućeg tima Rade Medić.

Sedam golova pokazuje da je utakmica bila veoma dobra i interesanta, ističe trener Kikinđana Slobodan Živkov. Ipak, igru svog tima karakteriše kao veoma slabu:

-U prvom poluvremenu zadnja linija je potpuno podbacila. Dobili smo naivno tri gola. Naravno, to ne umanjuje igru „Slobode“ i njihovu pobedu, ali u pitanju su greške koje ne smeju da nam se dešavaju. Nakon četvrtog gola uspeli smo da se nekako vratimo u utakmicu i nažalost, golove smo davali u samom finišu meča, kada nas je i stigao umor. Ovo je bleda partija, iz koje treba izvući pouku, a potom je zaboraviti i okrenuti se novim utakmicama.

Nakon ovog meča „Sloboda“ se sa četvrtog popela na druge mesto na tabeli, dok su Kikinđani i dalje prvi. U narednom kolu OFK „Kikinda 1909“ igra protiv „Begeja“ iz Žitišta“, a „Sloboda“ dočekuje nakovački „Polet“.