Delije-Severni Banat poklonile aspirator Dečjem odeljenju

Potreba da svojim angažovanjem pokrenu još jednu humanitarnu akciju i ovoga puta je okupila članove Udruženja „Navijači Crvene Zvezde-Severni Banat“ oko još jedne dobre ideje.

Naime, kako je objasnio predsednik ovog udruženja Vladimir Šarčević, ovoga puta su nakon organizovane žurke prikupljena sredstva usmerili opet ka najmlađim sugrađanima:

-Od samog osnivanja baziramo se ka humanitarnom radu, od doniranja krvi, pa sve do ovakvih akcija, koje su usmerene ka pomoći najmlađima. Ovoga puta smo se opredelili da pomognemo Dečjem odeljenju, gde smo doneli aspirator. Nećemo stati na ovome i za sledeću akciju planiramo pomoć za Porođajno odeljenje.

Aspirator za čišćenje nosića je potpuno sigurna metoda higijene nosa, počevši od novorođenačkog doba. Taj je postupak potpuno komforan za bebu, ne izaziva nelagodu i višestruko je koristan: obezbeđuje prohodnost nosa, podržava zaštitnu funkciju nosa i smanjuje širenje infekcija. Kupovina aspiratora je dobra investicija u dječije zdravlje, smatraju stručnjaci. Načelnica Dečjeg odeljenja dr Dragica Mitrić se zahvalila Delijama na donaciji, naglasivši važnost i potrebu ovakvih aparata za zdraviji život malih bolesnika:

-Zahvaljujem u svoje i u ime bolnice na ovoj donaciji. Svaka pomoć nam je dobro došla.  Aparat  koristimo  svakog dana i više puta dnevno. To je aparat za čišćenje nosa, za toaletu nosa i to su aparati koji se habaju i propadaju i potrebno ih je zanavljati. Što se tiče lekova za skidanje temperature, njih imamo, ali ovo su čepići za skidanje temperature i dobro će nam doći.

Kako je Šarčević naveo, iznos donacije premašuje 45 hiljada dinara, te su osim aspiratora za najmlađe i obezbedili lekove, za skidanje temperatura, koje su u ovom periodu izražene baš kod najmlađih. Celu inicijativu, na čega je naš sagovornik posebnu skrenuo pažnju su pokrenuli mlađi članovi udruženja što govori u prilog novijim generacijama, kod kojih se neguje humanost.