Deda Mraz stigao u “Severni Banat”

Na kraju svake godine članovi organizacije slepih i slabovidih “Severni Banat” upriliče malo okupljanje, kako bi porazgovarali o godini, koja je na izmaku i  razmotrili moguće planove za sledeću godinu, ujedno je ovo  period darivanja, kada se pobrinu da za svoje najmlađe obezbede paketiće. Organizacija  je  godinu uspešno dovela do kraja zahvaljujući, saradnicima, među kojima je najviše udela imala lokalna samouprava, navodi predsednik organizacije Milovan Gucul…

-Kad saberemo sva dešavanja, godina je bila uspešna. Imali smo podršku saradnika, ali je najveći udeo imala lokalna samouprava, koja nam je ove godine zaista puno pomogla. Svu režiju nam pokrivaju, grejanje, struju. Ove prostorije su njihove, plaćanje poreza….Drugo, zahvalnost dugujemo i NSZ što nas podržava putem javnih radova i zapošljavanja tokom određenog perioda. Hvala svim našim saradnicima, darodavcima….

 

Ove godine su zahvaljujući prijateljima dobili i posebno prilagođen pikado, kako bi imali i tu vrstu sportskih aktivnosti, zatim posebna česma i sušač za ruke.

Gucul je iskoristio priliku i da pohvali medijsko zalaganje TV Rubin, kao i drugih medijskih kuća. Ove godine im je pomogao i Swisslion kako bi mogli najmlađe da daruju slatkim paketićima. Ono što je na kraju godine vest iz ove organizacije to je osvojena prva nagrada, koja je na Književnom konkursu Saveza slepih Srbije pripala članici organizacije slepih “Severni Banat” Jagodi Žđik.