Dečja nedelja u toku


U OŠ „Žarko Zrenjanin“ nizom aktivnosti obeležava se Dečja nedelja u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na njihove potrebe i prava da odrastaju.Program aktivnosti Dečije nedelje čini niz akcija, uz punu participaciju dece i mladih. Učitelji i nastavnici, rekao je direktor škole Tihomir Farkaš, su u dogovoru objedinili aktivnosti,kako bi svaki učenik mogao da da neki svoj doprinos u cilju što bolje međusobne komunikacije i saradnje kako sa drugom decom, tako i sa učiteljima ali i roditeljima:

 

Iz godine u godinu deca polako zanemaruju igru u kojoj je kao osnova učenje i pravila tolerancije, na čega najčešće zaboravljaju i oni malo stariji. Baš tim povodom nastavnici su podržali dečju inicijativu, koju su oni pokrenuli sastajući se u okviru rada učeničkog parlamenta

 

Kada su najmlađi u pitanju, oni se na svoj način raduju kada je realizacija programa u pitanju i uvek pronađu razlog da uživaju u aktivnostima, dodao je i učitelj Dušan Belović, koji je sa najmlađima organizovao posebnu likovnu radionicu:

-Ovo je tradicionalno, uvek 1.oktobra počinje “Dečja nedelja” i prati različite radionice. Pogotovo uživaju prvaci. Ja sad vodim baš najmlađu ekipu, oni ostavljaju  otiske svojih ruku u boji, pa će biti zadovoljstvo, nakon 4 godine da vidimo koliko smo porasli. Deca su deca,  a šta im  mi ponudimo deca prihvataju i uživaju u ovakvim druženjima.

 

“Dečja nedelja” je nacionalna manifestacija koja se tradicionalno obeležava u svetu i kod nas. U svim školama ova nedjelja se obeležava nizom različitih radionica, a osnovni cilj je da deca shvate da imaju svoja prava, i da se ta prava uvažavaju i poštuju.