Dečija nedelja u OŠ “Jovan Popović”

Dobar primer saradnje svakako su parlamenti OŠ „Jovan Popović“ i Ekonomsko trgovionske škole, koji su u okviru Dečje nedelje organizovali malu radionicu i edukaciju, na temu, kako pripremiti i postaviti sto, kao i kako najbolje i najlakše dekorisati neko jelo. Učenici sedmih i osmih razreda, škole domaćina su sa posebnom pažnjom pratili priču profesora Duška Vokića.

Svakog dana planirane su različite aktivnosti, koje su osmislili članovi parlamenta, rekla je direktorica škole Jelena Krvopić

-Kao i svake godine puno pažnje ukazujemo Dečjoj nedelji. Trenutno smo ugostili naše prijatelje, kuvare i konobare iz Ekonomsko trgovinske škole. Učenicima, koji su kao izborni predmet odabrali domaćinstvo su pokazali kako se pravilno postavlja sto, dekoracija na stolu, kako da ukrase medenjake. Cela nedelja nam je osmišljena. Sportske aktivnosti, zatim dan u okviru kog će imati mogućniost da pogledaju školski bioskop, koji je takođe osmislio naš đački parlament. U četvrtak nam dolaze predstavnici svih školskih parlamenata, kao i naši tajanstveni gosti. Ono što svi očekujemo to je petak i zamena uloga…U petak je školska humanitarna igranka, a kao ulaznica će biti nešto od školskog prbora…

Domaćinstvo kao izborni predmet, smatra nastavnica Nevenka Đurić Kun, vrlo je atraktivan i sve je više đaka, koji su zainteresovani za pohađanje nastave.

 

Nakon razgovora sa učenicima, ideje su se same od sebe nametale, kako bi ova nedelja bila zanimljiva onima, zbog kojih se i organizuje, mišljenja je predsednica đačkog parlamenta Anđela Veskov.

 

Deca imaju različita interesovanja, a li je ovakav pristup kuvarskim i konobarskim veštinama većinu učenika vrlo zainteresovao.  U ovoj školi su za četvrtak planirali aktivnost Udruživanje-nekada i sada, u okviru koje će uzeti učešće veći broj gostiju. Za petak je planirana za mnoge najzanimljivija aktivnost, a to je zamena uloga nastavnika i đaka. Inače, Dečija nedelja se tradicionalno obeležava svuda u svetu, a u Srbiji  prve nedelje u mesecu oktobru. Cilj je skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, društvu i lokalnoj zajednici.