Deca sa povišenom temperaturom isključivo se javljaju u ambulantu u Mikronaselju

Od marta Dečiji i Školski dispanzer rade u izmenjenom režimu, a sa ponovnim pogoršanjem epidemiološke situacije u gradu opet je oragnizovan drugačiji načina rada, saznajemo od dr Vesne Tomin, načelnice Dečijeg i Školskog dsipanzera. Kovid ambulanta nalazi se u Mikronaselju i samo to je adresa na koju treba dovesti decu koja imaju temperaturu.

-Svu decu sa povišenom temperaturom i respiratornim infekcijama bez obzira na uzrast pregledamo isključivo u ovoj ambulanti. Svi ostali koji nemaju temperaturu i dolaze kod lekara iz drugih razloga treba da se jave u zgradu dispanzera u ulici Kralja Petra Prvog 77 ili u ambulantu kod vrtića “Kolibri”. Još uvek ne beležimo veliki broj febrilne dece. Dnevno nam se sa povišenom temperaturom javi od 10 do 20 pacijenta. Želim da napomenem da i u letnjim mesecima deca imaju gnojne angine i temperature, a da to nema veze sa virusom korona – istakla je dr Vesna Tomin.

U zavisnosti od broja onih koji se javljaju sa povišenom temperaturom biće u budućem periodu organizovan celokupan rad službe za zdravstvenu zaštitu dece i omladine.U dečijoj kovid ambulanti medicinski radnici imaju svu neophodnu opremu koje ima dovoljno.

Naša sagovornica ističe da su roditelji dobro informisani, kao i to da imaju poverenja u pedijatrijsku službu.