Deca iz Kikinde u Letnjoj školi podmlatka Crvenog krsta

Zahvaljujući Crvenom krstu Vojvodine, dvadeset četvoro dece iz Kikinde otputovalo je na sedmodnevni boravak u odmaralište Crvenog krsta na Vršačkom bregu. Deca će tokom boravka u Vršcu proći program Letnje škole podmlatka uz edukativne, sportske i zabavne sadržaje, a koje će realizovati volonteri Crvenog krsta Zrenjanin.

Pored đaka iz Kikinde, put Odmarališta Crvenog krsta na Vršačkom bregu krenuli su još i učenici iz Zrenjanina i Vršca koji će tamo boraviti u terminu od 26. jula do 1. avgusta, pod nadzorom vaspitača ali i mladih volontera koji će im predstaviti i približiti deo programa i aktivnosti koje se u Crvenom krstu realizuju za mlade.
Edukovani mladi volonteri koji imaju odgovarajuće iskustvo u realizaciji edukativnih sadržaja sa decom realizovaće različite edukativne i zabavne sadržaje sa decom koja borave na preventivnom oporavku u odmaralištu.


Program rada Letnje škole prilagođen je uzrastu i interesovanjima dece, i realizuje se kroz sledeće segmente:
* Radionica Prevencije trgovine ljudima- Isidora Arvai
* Radionica Promocije humanih vrednosti- Luka Mandić
* Radionica Difuzije i zdravstveno-preventivne akivnosti – Mile Jokić
* Radionica Prve pomoći-Nataša Živanov
Organizuje se i program dodatnih radionica iz oblasti likovnog, muzičkog i dramskog stvaralaštva, kao i razne sportske aktivnosti. Uključen je i večernji zabavni program edukativnog karaktera u kome deca učestvuju i imaju priliku da prikažu svoje veštine i talente.