Dario Petrić, privremeni predsednik MZ Novi Kozarci

Krajem decembra odlukom Gradskog veća u svim mesnim zajednicima imenovani su privremeni organi jer je predsednicima mesnih zajednica istekao mandat. Oni će voditi sela do raspisivanja izbora. U Novim Kozarcima kao privremeni organ imenovan je Dario Petrić, jer dosadašnji predsednik Branislav Vujasin nije u mogućnosti da još pola godine vodi selo.

-Meštani Novih Kozaraca tražili su promene jer je stav većine bio da se za mesto ne radi dovoljno – istakao je Dario Petrić, privremeni predsednik MZ Novi Kozarci.

Novi knez zatekao je dugovanja u iznosu od oko 600 hiljada dinara koja će morati da budu otplaćena.

U ovom mestu među najznačajnijim investicijama koje su urađene u prošloj godini je  izgradnja magistralnog vodovoda koji je povezao Rusko Selo i Nove Kozarce, a ova investicija omogućila je povećanje kapaciteta vodvodne mreže u oba sela. Rekonstruisano je i 700 metara kolovoza u ulici Kralja Petra Prvog .

-Mesna zajednica zalagaće se da se nastavi rekonstrukcija puta u ulici Kralja Petra Prvog, kao i da se završi započeta izgradnja kapele. Biće potrebna i sanacija kanala za odvodnjavanje i krpljenje udarnih rupa na putevima. U ovoj godini na raspolaganju imamo oko 7,5 miliona dinara – rekao je Dario Petrić

Neophodna je i sanacija Osnovne škole “Ivo Lola Ribar”, a pomoći će se i udruženjima građana da bolje funkcionišu.Ukoliko ostane na čelu Novih Kozaraca Petrić kaže da će se zalagati da se u selu razvija lovni i sportski turizam.