„Dani RS u Srbiji“: Delegacija Prijedora u poseti Kikindi

Manifestacija „Dani Republike Srpske u Srbiji“  održava se od 22. do 29. septembra u 11 gradova u našoj zemlji, među kojima je i Kikinda. Tim povodom, delegacija Prijedora boravila je u radnoj poseti Kikindi, a ovdašnja pozorišna publika večeras je imala  priliku da pogleda predstavu ansambla iz Prijedora „Sve o ženama“.

Da je u planu unapređenje saradnje dva bratska grada na poljima kulture, turizma, poljoprivrede, preduzetništva, kao i sporta, potvrđeno je na sastanku u gradskoj kući.

Ovogodišnja manifestacija razlikuje se od prethodnih po novom progamu kojim želimo da podstaknemo saradnju i bratimljenje opština i gradova i Srbije i Srpske i da predstavimo dobre primere onih koji već imaju odličnu saradnju, kao što su Kikinda i Prijedor– istakla je Ana Ljutić, viši stručni saradnik Predstavništva RS u Srbiji.

Gradonačelnik Nikola Lukač u maju je boravio u Prijedoru, a uzvratna poseta gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića usledila je tokom 36. Dana ludaje. Lukač podseća da je veliki broj sugrađana poreklom iz Potkozarja što je razlog više da negujemo tradiciju, običaje i pospešimo saradnju u oblastima kulture, obrazovanja, turizma i sporta.

Otpočinje nova faza saradnje dva grada. Razmena đaka i đačke ekskurzije pružiće nam mogućnost za jačanje veza. Zahvaljujem se i Predstavništvu RS u Srbiji što je Kikindi omogućilo da bude deo velike manifestacije. Očekuju nas i zajednički projekti koje ćemo realizovati u našim selimanajavio je Lukač.

Dugogodišnja prijateljska saradnja nastavlja se i konkretizuje, ocenio je Mirsad Duratović, predsednik Skupštine grada Prijedora.

Ovde su i moje kolege Rade Rosić, načelnik Odeljenja za privredu i preduzetništvo i Danijel Egić, načelnik Odeljenja za poljoprivredu, i upravo su to sfere u kojima ima dosta prostora za konkretniju saradnju. Kikinda može mnogo da nam pomogne u oblasti poljoprivrede. Koristim priliku i da pozovem Kikinđane da nas posete i upoznaju našu turističku ponudu- rekao je Duratović.