“Dani posne hrane” jedanaesti put u Gerontološkom centru u Kikindi

Uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve u Gerontološkom centru po jedanaesti put je organizoavana manifestacija “Dani posne hrane”. Kako je navela Nataša Čubrilo, koja obavlja funkciju rukovodioca vaninstitucionalne zaštite, cilj takvih manifestacija je osim ukazivanja na značaj uvođenja posne hrane u jelovnik, tako i druženje i saradnja.

U programu su i ove godine imali kako domaće predstavnike, tako i goste. Pre rezanja kolača, predstavljana je knjiga “Izvor pravoslavlja”,  Protojereja Jovana Silaškog. Članica Kluba Gerontološkog centra Eržika Milošev više od deset godina učestvuje u svim manifestacijama, gostovanjima, dočecima, a u okviru ove manifestacije je od prve godine. Kako kaže, to je način da se razmene i recepti posnih kolača, kojih je i ove godine bilo podosta.

U okviru manifestacije su učestvovala udruženja i aktivi žena iz Kikinde, Mokrina, Iđoša, BVS, Novih Kozaraca, Nakova, Ostojićeva, Sajana, iz Udruženja penzionera, zatim Suvačarke, kao i članovi Crvenog krsta iz Zrenjanina. Osim što je bilo omogućeno da se degustiraju sva jela, gosti su imali priliku i da pogledaju izložbu ručnih radova sa uskršnjim motivima, korisnika Gerontološkog centra.