Dani odbojke u Kikindi

Manifestacija „Promocija sporta i fizičke aktivnosti kroz odbojku – dani odbojke u Kikindi“ okupila je na gradskom trgu sve ljubitelje ovog sporta. Članice OK „Ki – 0230“ demonstrirale su svoje veštine kroz različite radionice, koje su bile sportskog, edukativnog i kulturnog karaktera.

Anđela Tomić iz kluba organizatora manifestacije rekla je zbog čega su se odlučili da upriliče ovakav sportski događaj.

-Cilj manifestacije je ukazivanje na važnost fizičke aktivnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta, kao i na adekvatan način rada sa njima kroz odbojku, kao jedan od najpopularnijih sportova kod devojčica. Ja se odbojkom bavim već osam godina, za to vreme upoaznala sam mnogo drugarica i zajedno smo bile u Mađarskoj, Rumuniji i u Grčku, a u planu je da odemo i u Holandiju. Odbojka mi puno znači u životu i ne mogu da zamislim da prestanem da se bavim ovim sportom.

Manifestaciju, koja je protekla bez velikih formalnosti, otvorio je član Gradskog veća Miodrag Bulajić. On je istakao da sama vrsta fizičke aktivnosti nije toliko presudna za pojedinca, koliko sam intenzitet treniranja, odnosno oblik, trajanje i obim same aktivnosti. On je dodao da će lokalna samouprava uvek biti prijatelj i partner u organizaciji događaja, koji promovišu sport, zdrav život i prikazuju najlepšu sliku našeg grada:

-Namera Gradske uprave je da ove radionice budu poligoni za igru, zabavu i druženje dece, gde će razvijati međusobno poštovanje, toleranciju i gde će se navići na jedan zdrav način života. Nadamo se da će za sve njih sport postati svakodnevnica.

U radionicama su učestvovali i najmlađi sugrađani, oni koji tek treba da uđu u svet sporta. Takođe, tokom manifestacije OK „Ki – 0230“ omogućio je upis u školu odbojke za predstojeću sezonu.