Dani evropske baštine u subotu u Kikindi

Narodni muzej Kikinda je od strane Ministarstva kulture i informisanja odabran da bude organizator centralnog događaja ovogodišnjih Dana evropske baštine, čija je tema „Kulturno nasleđe i priroda“. U subotu će od jutarnjih do večernjih sati biti održan interesantan program. Muzej će raditi od 10 do 20 sati i ulaz će biti besplatan za sve posetioce.

Pored tematskih izložbi „Kotrljajuće kamenje“ i „Nasleđe ravnice“, imaćemo niz radionica koje će tokom celog dana moći da se reazlizuju. Posebno će u dubotu biti postavljena izložba crteža „Kikindska sova“. To je likovni konkurs u kojem učestvuju naši predškolci, kaže direktorica Narodnog muzeja Kikinda Lidija Milašinović.

U toku dana na Gradskom trgu biće organizovane edukativna radionica „Čime se sova hrani“ i izložba o Pavlu Kenđelcu.

Svi koji su zainteresovani moći će da posete i Suvaču i Atelje „ Terra“. Posebno je zanimljivo to što će istog dana biti otvoreni Pašnjaci Velike droplje u blizini Mokrina, gde će dežurati stručnjaci.

Najavom bogatog programa potvrđeno je zbog čega su baš Narodni muzej i sama Kikinda odabrani da budu domaćini ove značajne manifestacije.

Dani evropske baštine su manifestacija koja se održava na teritoriji celog kontinenta, a cilj ovog kulturnog događaja je promocija nasleđa, bilo kulturnog, bilo prirodnog.