Danas je Božić za vernike koji vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru

Rimokatolička i sve hrišćanske crkve koje vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru danas slave Božić, praznik rođenja Isusa Hrista.U Rimokatoličkoj crkvi u Kikindi u prisustvu velikog broja vernika služena je Božićna misa. Čestitajući Božić župnik Rimokatoličke crkve u Kikindi Tibor Konc poželo je svima srećne božićne i novogodišnje praznike.

Misi su prisustvovali i predstavnici Grada Kikinde: Imre Kabok i Miodrag Bulajić, članovi Gradskog veća, kao i načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač.

-Svima koji proslavljaju Božić želim srećne i prijatne praznike uz puno sreće i zdravlja. Svi se trudimo, bez obzira na to koliko smo razasuti po svetu da se za ovaj važan praznik okupimo pod istim krovom i stolom – istakao je Imre Kabok, član Gradskog veća.

-U svoje lično ime i u ime Severnobanatskog upravnog okruga čestitam Božić svima koji ga slave po Gregorijanskom kalendaru. Ovo je jedan od najradosnih praznika i da ga svi proslave u sreći, zdravlju i veselju. Da ga slavimo još puno godina i da zajednički živimo i radimo na ovim prostorima – rekao Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog upravnog okruga.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar je u Božičnoj poslanici kazao da “način i duhovni intenzitet slavljenja Božića postaje lakmus papir naše civilizacije”.”Način slavljenja Božića ukazuje na to kakva će biti naša budućnost. Stoga ćemo učiniti sve, a pravo na to i pozivam sebe i vas da nadjemo mesta za Bogočoveka-Isusa i u svom razumu i u svom srcu… da nađemo za njega mesta u našim porodicama, naseljima, društvu i politici”, navedeno je u poslanici.

Božić, po Gregorijanskom kalendaru, proslavljaju Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i neke pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena.