Dan Visoke škole strukovnih studija i studenata

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača svečanom akademijom obeležila je dva važna datuma Dan škole i Dan studenata. Na svečanosti su dodeljene diplome , a kako je istakao direktor dr Zoran Mijić ovo je važan dan u životu vaspitača jer su završili formalno obrazovanje.

-U ovoj i narednoj školskoj godini počećemo da radimo po novom nastavnom planu za sve studijske programe. Budući studenti imaće novi broj predmeta čiji će sadržaj biti inovinaran i usklađen sa potrebama savremenog obrazovanja i vaspitanja. Na ovaj način studiranje će biti efikasnije i lakše – istakao je dr Zoran Mijić, direktor Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača.

Boban Lukić, student generacije ima 32 godine i završio je Akademiju umetnosti u Banja Luci i pošto nije mogao da nađe zaposlenje rešio je da se školuje za vaspitača. Na kikindskoj visokoj školi sa prosekom 9,9 završio je smera vaspitač u socijalnim, zdravstvenim i medicinskim ustanovama.

-Svaki fakultet je težak na svoj način, ali ako vas nešto zanima tada dajete i svoj maksimum. Bilo je dosta posla i učenja, ali uz trud i rad ništa nije teško da se postigne. Poruka budućim studentima je da ne odustaju, da upišu ono što žele jer se upornost i rad na kraju isplati – rekao je Boban Lukić, student generacije.

Jedina visoka škola u gradu ima odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom. Čestitajući Dan škole i studenata Stanislava Hrnjak, pomoćnica gradonačelnika rekla je da je ova obrazovna ustanova poznata i u drugim krajevima i van granica naše zemlje i dodala:

-Profesori rade marljivo i predano tako da iz ove škole izlazi dobar kadar posvećen svom radu. Deca do sedme godine, kada najbrže i najviše uče, dobijaju dobro znanje i ostvaruju odlične rezultate.

U programu su učestvovali hor Visoke škole strukovnih studija pod vođstvom dr Biljane Jeremić i deca iz vrtića “Miki”.Kikindska visoka škola najstarija je u Srbiji, a osnovana je pre 63 godine. Ukupno ima 400 studenata.