Dan Srednje stručne škole „Miloš Crnjanski“

Srednja stručna škola „Miloš Crnjanski“ po 56. put obeležila je svoj dan, odnosno datum rođenja čuvenog pisca čije ime nosi ova obrazovna ustanova. Dan Škole obeležen je raznolikim aktivnostima i uz mnogo gostiju. U prepodnevnim časovima održan je sportski turnir, a popodne svečani deo programa. Nakon toga upriličen je i kviz znanja, u kome su učestvovale ekipe svih kikindskih srednjih škola, kao i iz Gimnazije „Grigor Mojsil“ iz Temišvara.

Ovo je bila prilika da se svi podsete da je u Srednjoj stručnoj školi „Miloš Crnjanski“ zaživeo i proces dualnog obrazovanja.

Milorad Karanović od juče je zvanično i direktor SSŠ „Miloš Crnjanski“, a rukovodstvo nad ovom obrazovnom ustanovom preuzeo je pre pola godine. Istakao je na šta je posebno ponosan kada se govori o samom radu škole:

-Ono što sam zatekao je lepo i jedinstveno jezgro nastavnika, koje vodim i sa kojima sarađujem. Možemo da se pohvalimo sa veoma stručnim kadrom, koji je pedantan i odgovoran. Učenici su takođe veoma dobri i saradljivi, pa do sada nismo imali nikakvih velikih problema vezanih za nastavu.

Za mnoge najzanimljiviji deo programa obeležavanja Dana škole bio je performans gostujućeg benda perkusionista iz OŠ „Josif Marinković“ iz Novog Bečeja, koji su pozitivne vibracije preneli i na neformalni deo programa.