Dan škole “Jovan Popović”

Svečanom priredbom, pod nazivom “Život u školi”, završeni su dani posvećeni obeležavanju 67 godina od osnivanja OŠ “Jovan Popović”.

Učenici i nastavni kadar, kao i učitelji ove godine su manifestaciju objedinili kroz kolažne aktivnosti, tokom cele nedelje, koje  su organizovali u školi, dok je  završna priredba, kako već tradicija diktira godinama unazad, održana  u Narodnom pozorištu.

 

 

Izuzetna posećenost,  dokaz je velikog interesovanja roditelja, prijatelja, kao i saradnika  za sve aktivnosti, koje se dešavaju u školi, rekla je direktorica [kole Jelena Krvopi’ i dodala…

 

-Izuzetno nam je drago, što je ovakav odgovor publike. Ovom priredbom smo zaokružili Dan škole. Tema današnje priredbe je “Život u školi”, u okviru koje je na vrlo simpatičan način predstavljen život u školi. Bila nam je ideja da svako dete učestvuje u programu. Niži razredi su po razredima odigrali koreografije, dok su stariji učenici pokazali jedan nastavni dan u školi…

Publika je uživala u muzičkim tačkama i u posebnim folklornim performansima, kao i u tekstualno obrađenoj priči “Život u školi”.

U osmišljavanju programa velikim delo je učestvovao učenički parlament, kao i pedagog škole, Ivana Aškić, koja je u velikom sažimanju sa decom, te uvek zna i poznaje način na koji oni detektuju, ali i zajednički rešavaju probleme, a osim nje su i nastavnici i učitelji imali svoj angažman.

U performansu je  predstavljen dan u školi, kao mala parodija na različite karaktere, kada su đaci u pitanju, ali i učitelji i nastavnici, što je naročito oduševilo publiku.