Dan Ruskog Sela

Polaganjem venca na spomenik žrtvama fašizma u centru Ruskog Sela predstavnici mesne zajednice i SUBNOR-a podsetili su na žrtve i pogibiju 77 Ruskoselaca u Drugom svetskom ratu. Proslavi Dana sela prisustovao je i gradonačelnik Pavle Markov koji je istakao da je važno prisetiti se i obeležavati važne istorijske datume:
-Ovo je prilika da se ljudi iz sela okupe, da se prisete i dobrih i loših dana, da se druže, naprave planove, ali i utiču na sve one koji mogu da pomognu da se uradi nešto dobro za selo. Rusko Selo je uređena i tolerantna sredina i međusobni odnosi meštana su veoma dobri, a krase ga mir, zajedništvo i prosperitet. Gradska uprava jasno je stavila do znanja da ćemo posebnu pažnju posvetiti selima, što se i vidi. Uskoro ćemo u ovom mestu održati sednicu Gradskog veća, kao i kolegijum. Videćemo šta su prioriteti i kako možemo da pomognemo da kvalitet života bude bolji.


Ovo je bila je prilika da se sublimira sve ono što je urađeno u Ruskom Selu u proteklih godinu dana.
-Ovih dana počećemo sanaciju dečijeg igrališta i dela zgrade fudbalskog kluba, rekonstrukciju pešačkih staza u ulicama Đure Jakšić i Ive Lole Ribara. Ove godine uložili smo dosta sredstava u izradu projekata među kojima je proširenje dela ulice Solunskih dobrovoljaca, a u toku je izrada dokumentacije za izgradnju prečistača za vodu za piće. Uredili smo i deo saobraćajnica i trotoara u centru sela – istakao je Imre Kabok, predsednk MZ Rusko Selo.
Uručena su i priznanja pojedincima.Plakete su dobili dr Ljubica Bosančić, dugogodišnja radnica u zdravstvenoj ambulanti, Ildiko Talpai, učiteljica koja vodi orkestar citri u OŠ “Gligorije Popov” i Milan Olbina koji je razvoju mesne zajednice doprineo dugogodišnjim angažovanjem u raznim udruženjima i organizacijama.


Mesna zajednica pomaže rad desetak udruženja građana i sve manifestacije koje se održavaju u selu. Kabok je konstatovao da je velik broj mladih u protekloj godini otišao iz Ruskog Sela, tako da je ostalo dosta praznih kuća.