Dan javnih službi održan pod sloganom „Heroji Srbije“

Sirene policijskih, vatrogasnih i ambulantnih vozila, koje su odzvanjale Gradskim trgom nisu ovoga puta označavale opasnost već su najmlađi Kikinđani u okviru Dana javnih službi imali priliku da na momenat osete kakva sve zanimanja postoje.

Organizator ovog događaja je Kulturni centar Kikinda.

-Mogu da kažem da nije preterano komplikovan posao okupiti sve njih, iako ih ima mnogo. Zahteva dosta vremena da sve njih uvežemo da dođu istog dana. Moram istaći saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, koji čine najveći deo ove manifestacije. Takođe, sve ostale službe su se odazvale odmah, kaže Marko Markovljev ispred Kulturnog centra.

Zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić, koja je istakla da je posebno zadovoljstvo okupiti sve heroje Srbije na naše trgu:

-Istakla bih i podršku Gradske uprave ovom događaj, koja je, kao i uvek, obezbedila besplatan prevoz za svu decu iz sela sa teritorije našeg grada, tako da je ovaj događaj posetilo oko 600 mališana, upoznalo se sa radom javnih službi ili u sloganu sa herojima Srbije.

Kao i svake godine, svoje ljudstvo i opremu prikazali su Vojska Srbije. Načelnik Grupe za civilno-vojnu saradnju u komandi Prve brigade Kopnene vojske u Novom Sadu major Aleksandar Mandžić kazao je da je posebno interesantno pokazati deo svega onoga što vojska nudi, posebno zato što njeni pripadnici nisu stalno prisutni na ovim prostorima više od 10 godina. Stoga ova promocija nije namenjena isključivo najmlađima.

Iako možda nemaju zvučna zanimanja, heroje predstavljaju i zaposleni u JP „Kikinda“ i kompaniji FCC Inovacijom u radu i zanavljanjem mašina trude se da sugrađanima obezbede čistije životno okruženje. Pored toga, imaju i edukativni program za najmlađe.

Ova manifestacija organizovana je u našem gradu po deveti put, a mališani su imali razlilite poglede na to šta im se najviše dopalo i šta bi želeli da budu kad porastu. Ipak, posebno interesovanje izdvojilo se za profesiju policajca.

Za koji god poziv se odlučili jednog dana, važno je kod dece negovati prave ljudske vrednost, učiti ih odgovornosti i razvijati radne navike. Nema sumnje da manifestacija poput ove to i čini.